Pomiń nawigację
  • wersja mobilna
PROFITON
Wędzenie prostsze niż myślisz...
  • O firmie
  • Porady o wędzeniu
  • SKLEP INTERNETOWY
  • Kontakt
Produkty
  • Wędzarnie Bradley Smoker
  • Wędzarnia domowa ANUKA
  • Wędzarnia-Grill Kamado
  • Wędzarnie ogrodowe
  • Wędzarnie PROFITON
    • Wędzarnie izolowane
    • Wędzarnie nieizolowane
  • Akcesoria wędzarnicze
    • Haki
    • Igly
    • Marynaty, peklosól
    • Maszynki do mięsa
    • Nastrzykiwarki
    • Nici
    • Osłonki białkowe
    • Siatki wędliniarskie
    • Stjaki do wędzarni
    • Szynkowary
    • Termometry
    • Zrębki wędzarnicze bukowo -ochowe
A
A
A

Marynaty, peklosól

Akcesoria wędzarnicze » Marynaty, peklosól

Peklosól to doskonała mieszanka peklująca, która jest stosowana w procesach technologicznych przemysłu mięsnego. Produkowana jest na bazie soli warzonej próżniowej. Składniki do produkcji posiadają stosowne atesty i są starannie wyselekcjonowane spośród produktów dostępnych na rynku.

Służy do nacierania mięsa lub sporządzania zalewy peklującej. Mięso można peklować "na sucho", wtedy do natarcia 1kg mięsa stosujemy około 20 g soli peklowej. Mięso peklujemy przez 48 godzin.

Stosując metodę nastrzykową, należy użyć około 25g soli peklowej rozpuszczonej w 100 ml wody na 1 kg mięsa. Tak przygotowanym roztworem nastrzyknąć mięso. Peklować 72 godziny.
Natarte lub nastrzyknięte mięso należy przechowywać w temperaturze ok. 8 stopni C. Zapeklowane mięso można upiec, uwędzić lub sparzyć.


Maryna typu "A" szczególnie polecana do ryb - EXtra PSTRĄG


Marynata typu "B" jest uniwersalna. Nadaje się zarówno do mięsa jak i ryb


Marynata typu "C" szczególnie polecana do węgorza


Mieszanka peklarska delikatna typu L.

drukuj
« powrót
 
Copyright © 2012 php cms
CMS by Quick.Cms | Designed by Alpha Studio | Adapted by freetemplatescms.com